Direktørferd 1 - Bibelskolen

Endelig ser det ut som om vi får litt arbeidsro i området vårt i Mali. Et av målene mine da jeg begynte som leder for Normisjons arbeid i Mali, var å reise rundt og se på arbeidet. Året har blitt veldig oppstykket, men nå var det på tide med en liten direktørferd. Første stopp var Normisjons bibelskole.


I år har det vært 10 elever på bibelskolen vår, tre av dem damer. Noen har med seg kone og barn, andre har ikke rukket å gifte seg ennå. Utfordringen for lærerne er at det er stor forskjell i nivået på elevene. Noen elever kan så vidt lese og skrive og andre har studert på videregående. Noen har vært kristne lenge, andre er helt nye på veien. Men alle har lært mye nytt og var veldig fornøyde med skoleåret. Jeg fikk ha to dager med undervisning og var med på skoleavslutningen 12. april.
I tillegg til vanlig undervisning har elevene også andakter og gudstjenester sammen. De fleste kommer fra små menigheter eller kristne grupper. De trenger å vite hvordan de skal lede samlinger når de kommer tilbake. På sangen og stemningen under avslutningen, var det tydelig å merke at de gjennom disse månedene også har opplevd å høre til et fellesskap. Det var flere som svelget tungt da de dagen etter reiste hver til sitt.

Men da vi besøkte en av familiene en uke etterpå, så var i hvert fall barna glade for å ha funnet igjen vennene sine og lekene sine.
 Vi var veldig spente på om det i det hele tatt kom til å bli undervisning på bibelskolen i år. I desember fikk vi beskjed om at det ikke kom til å komme noen rektor fra Norge, på grunn av den usikre situasjonen. Heldigvis fikk vi "låne" en kamerunsk misjonær på kort varsel. Djong Nowa var på plass på bibelskolen da den startet 6. januar. Han har gjort en kjempejobb og vi er utrolig takknemlige både for våre kamerunske kolleger og til Gud for at ting la seg så godt til rett. Dessverre har han ikke mulighet for å fortsette, men han har i hver fall bidratt sterkt til at elevene har fått noen gode måneder på skolen.


Vi har lenge strevd med å finne en rektor som kan lede bibelskolen vår på fulltid. I flere år har vi hatt norske misjonærer som har kommet ut noen måneder om gangen. Det har fungert bra, men samtidig er det mange utfordringer med å følge opp arbeidet fra Norge. Nå har vi endelig en rektor på plass. Han kommer også fra Kamerun. Foreløpig er han i Bamako og studerer språk og kultur, men fra høsten av skal han være på plass på skolen sammen med familien sin. Og i Bafoulabé er byggingen av ny rektorbolig i full gang. 
Etter Bafoulabé fortsatte ferden til Oussoubidiagna, men det er en annen historie.

 Therese :-)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hvordan kjenne igjen en terrorist?

Det Erna ikke fikk se

Hva nå Mali?