Årets happening??

I januar hvert år blir vi ofte litt ettertenksomme. Vi tenker gjennom det vi har gjort i løpet av året og legger store planer for kommende år. For oss misjonærer i Mali og Senegal har vi den gjennomgangen i februar. Og vi møtes til flere dager for å se bakover på året som har gått og framover mot det som kommer.
Denne flotte gjengen var samlet i fire dager i Bamako for å diskutere Normisjons arbeid i Mali og Senegal. Hva vil Gud videre? Hvor går veien for oss? Ser vi i samme retning?

Det er så viktig at vi klarer å holde fokus på at vi er her fordi Gud var her først. Vi er elsket av ham og sendt for å vise hans kjærlighet til de rundt oss. Så vi startet hver morgen med felles bønn. Dag-Håkon Eriksen er internasjonal leder i Normisjon. Han tok oss med gjennom Paulus sine misjonsreiser. Det kan være godt å begynne med fokus et annet sted enn hos oss selv. Konferansen ble avsluttet med en forbønns- og nattverdssamling oppe på takterrassen med lydene fra byen som en jevn dur under oss.

Det er godt å komme sammen; tenke sammen, dele oppmuntringer og frustrasjoner sammen, og se framover sammen. Vi kom fram til noen punkter som vi ønsker å jobbe med i året som ligger foran oss. 
Foto: Gjermund Lygre
Siste dagen tok vi en liten pause i samtaler og forhandlinger og gikk heller på tur i dyreparken.  

Vi ønsker å styrke kirkene i Mali 
Helt siden Normisjon begynte i Mali i 1981, så har vår visjon vært å danne selvstendige kirker. Nå finnes det en luthersk kirke i Mali som har ca 10 menigheter hvor det er gudstjenester hver søndag. Men vi ønsker fremdeles å være til stede og styrke denne kirken, spesielt gjennom tre punkter: 

- Oversettelse av Bibelen til kasonké og malinké
Gjennom Bibelen blir vi kjent med hvem Gud er, og vi ser hvem vi selv er i forhold til ham. Det er en bok som har båret troende gjennom tusener av år, og som fremdeles gir trøst, styrke og rettledning. Det er viktig at folk har en god bibel de kan lese på sitt eget språk. Det nye testamentet er muligens ferdig på malinké om tre – fire år. Og vi håper å ha hele bibelen ferdig på kasoké i løpet av 2020.

- Oversettelse og distribusjon av Jesus-filmen på kasonké og malinké
Jesusfilmen er en filmatisering av Lukas-evangeliet. Den er oversatt til mange språk og nå snart også til malinké og kasonké. Malinké har allerede hatt sin innspilling, og vi håper å gå i studio i juni og spille inn kasonkéstemmer. Da vil Jesus også snakke malinké og kasonké.

- Oppfølging av ledere
Mange menigheter og grupper i Norge er med i noe som heter Agenda 1. På nettsidene deres står det: Hensikten med Agenda 1 er å skape læringsmiljø hvor ledere utrustes med ferdigheter og redskaper til å bygge misjonale menigheter, menigheter som er til for å fullføre Jesu oppdrag om å gjøre mennesker til disipler. Det høres ut som vår drøm for menighetene her. Vi har allerede begynt samtaler med lederne i den nasjonale kirken her, og vi håper at dette er en prosess som vi kan prøve ut her i Mali.

Vi ønsker å plante en malinkékirke i Senegal
Vår flotte misjonærfamilie i Senegal har etter hvert lært seg ganske mye malinké. De begynner nå å bruke det de kan for å dele bibelhistorier med andre. Kristian har for eksempel en gruppe på tre fotballkamerater som ofte kommer besøk for å høre på bibelhistorier og diskutere hva de kan bety. Og snart skal vi prøve ut gudstjenestesamlinger på malinké.

Vi ønsker å utruste menigheter og andre lokale organisasjoner til å forandre samfunnet

Normisjons prosjekter her i Mali har ofte vært bistandsprosjekter støttet av Norad i Norge og ledet av norske misjonærer. Vi ønsker å endre måten vi jobber på og heller lete etter lokale organisasjoner som allerede er engasjert i et område og se hva vi kan gjøre for å styrke dem.
Et godt tegn på utvikling er at det nå etter hvert finnes slike grupper flere steder. 

Man kan jo bli litt oppgitt av alle diskusjoner og meninger. Men jeg synes vi om godt i havn med konferansen, og nå kan jeg se framover med glede og forventning! 

Foto: Gjermund Lygre
Bilde av en oppgitt, men fornøyd direktør?

Jeg tror på det arbeidet Normisjon driver i Mali og Senegal. Jeg er stolt av mye av det vi oppnår, og jeg utfordrer deg til å være med å støtte på kontonr: 1503.02.13537 og merke innbetalingen med «Mali». Du må gjerne gi rikelig!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En liten dame setter store spor

I Mali er det 800 000 slaver

ENDELIG tilbake i Mali !