Mer enn 60 migranter druknet

Illustrasjonsbilde

I begynnelsen av desember besøkte jeg teamet som jobber i Normisjons nystartede bistandsprosjekt. Teamet består av tre lokale og Normisjons nyeste misjonær, Geir Arctander Lindahl. De jobber for å endre ungdommers holdninger, slik at de kan se for seg muligheter hjemme, i stedet for å lengte ut til det de tror blir et enkelt liv i Europa. Mens vi var samlet fikk vi enda en påminnelse om hvor viktig dette prosjektet er. 

I tre dager skulle vi ha samlinger med hovedkomiteen for prosjektet, og undervisning med prosjekt-teamet. Det ble mange gode diskusjoner, selv om det av og til kunne gå en kule varmt. Ordet "prosjekt" er et magisk ord som åpner opp for bilder av bugnende pengesekker som bare venter på å bli kastet etter folk. Når vi er tilbakeholdene og hevder at det viktigste er de lokale ressursene :Hva kan ungdommene bidra med? Hva jobber de med allerede? Hva vil de videreutvikle?, så er det duket for et kjempe forventningskrasj. Men det er når vi files mot hverandre at vi kan bli skarpe nok til å utføre et godt arbeid (det står visst så i bibelen....).

Her er prosjektteamet i godt humør og fullt av arbeidslyst.
(Moussa Sisoko, Alakafissa Kanouté og Makan Diakité)


Ikke noe samling uten te!  
Heldigvis var det viktigste på plass. Te, både under og utenom tepausene, er en viktig del av alle møter og samlinger i Mali. I en av tepausene kom Alakafissa med en dårlig nyhet. Han hadde nettopp hørt på radioen at det hadde skjedd igjen. Over 60 emigranter hadde druknet utenfor kysten av Mauritania på vei fra Gambia til Kanariøyene.

Illustrasjonsbilde
Båten hadde reist fra Gambia en uke tidligere med noe over 150 passasjerer. Den 4. desember gikk de tom for drivstoff. Mat og vann hadde de allerede gått tom for tidligere i uka. De forsøkte å nå kysten av Mauritania, men gikk på et skjær. Sterke dønninger gjorde at de ikke klarte å komme i land med båten. De måtte svømme i land. 83 av dem klarte turen, men resten klarte de ikke. 62 lik ble skylt i land, mange av dem kvinner. De ble begravet der på stranden sammen natt, uten å vente på noen identifisering. Familiene deres vil aldri få svar, bare rykter. De fleste ombord var mellom 20 og 30 år, men noen var også mindreårige.

Historien gjør inntrykk, selv om vi har hørt noe lignende alt for mange ganger før. En av de som var med på møtet har selv forsøkt å reise til Europa via Libya. "Når du ser båten, så mister du helt motet. Du har ikke lyst til å dra allikevel." fortalte han. "Men da er det for sent å snu. En av de som var i gruppa mi, han var fra Burkina Faso. Da han så båten turde han ikke gå ombord. Han sa at han ville trekke seg. Da bare kuttet de over halsen hans. Han døde der, og vi måtte begrave ham på stranda før vi gikk ombord. For det er jo ulovlig, så de vil ikke at noen skal kunne si noe om det...." Heldigvis veltet deres båt ikke så langt fra land, og alle kom seg inn til stranden igjen.

En av dagene øvde vi på gruppesamtaler. De ulike medlemmene i teamet la fram en historie med et dilemma. Vi brukte disse historiene som utgangspunkt i samtalen.  Det var interessante problemstillinger. Hvordan overbevise noen om å ikke dra, når innhøstingen slår feil? Finnes det andre muligheter?  Hvordan overbevise jentene at et godt liv ikke nødvendigvis er å være gift med en mann som aldri er tilstede fordi han er i Europa uten papirer? Jeg syns de ledet samtalen på en god måte. Det er utfordrende å skape håp og tro på en framtid lokalt, slik at ungdommene begynner å jobbe for en endring.  

Makan leder samtalen


Ivrige deltakere i gruppedebatt


Teamet på vei ut for å ha samtaler i landsbyene. 

Kommentarer

Unknown sa…
Hei, jeg vil dele mitt fantastiske vitnesbyrd. Etter å ha vært i forhold til ektemannen i mange år, slo han opp med meg, jeg gjorde alt for å bringe ham tilbake, men alt var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av kjærligheten jeg har for ham ba jeg ham med alt, jeg ga løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt for vennen min, og hun foreslo at jeg heller skulle kontakte en stavebeslag som kunne hjelpe meg med å kaste en spell for å bringe ham tilbake, men jeg er den typen som aldri trodde på stave, jeg hadde ikke noe valg enn å prøve det, jeg sendte en e-post med stavekasteren, og han fortalte at det ikke var noe problem at alt vil være i orden før tre dager, at eksen min vil returnere til meg før tre dager, han kastet trylleformularen og overraskende den andre dagen, det var rundt 16.00. Eksen min ringte meg, jeg var så overrasket, jeg svarte på samtalen, og alt han sa var at han var så lei seg for alt som skjedde at han ville at jeg skulle vende tilbake til ham, at han elsker meg så mye. Jeg var så glad og gikk til ham at det var slik vi begynte å bo sammen lykkelig igjen. Siden den gang har jeg gitt et løfte om at alle jeg kjenner som har et forholdsproblem, jeg vil være til hjelp for en slik person ved å henvise ham eller henne til den eneste virkelige og kraftige stavekasteren som hjalp meg med mitt eget problem. e-post: babaidadawiseman01@gmail.com
 kan du sende ham e-post hvis du trenger hans hjelp i ditt forhold eller noen annen sak.

Elsker staver
Tjen gode penger eller vinn et lotteri.
Oppnå suksess i virksomheten.
Åndelige problemer.
Vinn rettssak.
Se etter din livspartner.
Få en godt betalt jobb.
Få kontroll over ekteskapet ditt.
Motta tjeneste og få tiltrekning fra folk.
Få tilbake tapte penger.
Helbrede deg av alle sykdommer. både helbredelig og uhelbredelig.
Løs graviditetsproblemer og velsigne deg med babyer osv ...

Kontakt denne flotte mannen hvis du har noen problemer med en varig løsning
gjennom babaidadawiseman01@gmail.com
WhatsApp: +2348136951551
Viber: +2348136951551

Takk meg senere
A GREAT SPELL CASTER (DR. EMU) THAT HELP ME BRING BACK MY EX GIRLFRIEND.
Am so happy to testify about a great spell caster that helped me when all hope was lost for me to unite with my ex-girlfriend that I love so much. I had a girlfriend that love me so much but something terrible happen to our relationship one afternoon when her friend that was always trying to get to me was trying to force me to make love to her just because she was been jealous of her friend that i was dating and on the scene my girlfriend just walk in and she thought we had something special doing together, i tried to explain things to her that her friend always do this whenever she is not with me and i always refuse her but i never told her because i did not want the both of them to be enemies to each other but she never believed me. She broke up with me and I tried times without numbers to make her believe me but she never believed me until one day i heard about the DR. EMU and I emailed him and he replied to me so kindly and helped me get back my lovely relationship that was already gone for two months.
Email him at: Emutemple@gmail.com
Website: http://emutemple.website2.me/
Call or Whats-app him: +2347012841542
Anonymous sa…
Hei alle Dette er en stor anbefaling som jeg må dele. Hvordan Dr.Ogala reddet meg og min bror fra herpes sykdommer han løser alvorlig problem og kurere noen form for sykdommer. Dr. Ogala kurert meg av herpesen min på mindre enn en uke etter å ha prøvd i årevis, han er flott og vet virkelig hva han gjør. Jeg anbefalte det til alle. Denne spell thrower er veldig, veldig bra. Profesjonell, presis, oppriktig og svært erfaren. Takk for arbeidet ditt! Jeg takker min venn for å informere meg om deg. Jeg må snakke med deg om problemene mine. Jeg forventet ikke umiddelbare resultater, og jeg var klar til å vente noen måneder. Til min overraskelse og forbauselse begynte jeg å se resultater etter noen dager med brystvorte. Min bror ble diagnostisert med herpesvirus, Han sorterte ut alle mulige måter å få kur, men alt var innsatsen viste seg avbrutt, men etter at vi servert Dr.Ogala, som forbereder urtemedisin for å kurere alle slags sykdommer (Herpes), sendte han urtemedisin til herpesvirus via kurertjenesten, og ga ham trinnvise instruksjoner om hvordan du bruker den, da broren min brukte det som indikert at han var helt kurert for viruset innen 3 uker etter bruk, er vi veldig gode. Dr Ogala er sterkt anbefalt. Det er ekte vare. Prøv det, og du vil ikke bli skuffet!
TRENGER DU HJELP? Kontakt +2347049668119 Eller Mail: Drogala02@gmail.com

: Fullstendig behandling av alle typer sykdommer !!

(1) DIABETES, 2) HIV&AIDS,
(3) URINVEISINFEKSJON,
(4) HEPATITT B, 5) IMPOTENS,
(6) BAREHET/UFRUKTBARHET
(7) DIARÉ, 8) ASTMA, 9) HVIS DU VIL HA ET BARN
(10 HVIS DU IKKE VARER LENGE I SENGEN
My ex-husband and I had always managed to stay friendly after our divorce in February 2017. But I always wanted to get back together with him, All it took was a visit to this spell casters website last December, because my dream was to start a new year with my husband, and live happily with him.. This spell caster requested a specific love spell for me and my husband, and I accepted it. And this powerful spell caster began to work his magic. And 48 hours after this spell caster worked for me, my husband called me back for us to be together again, and he was remorseful for all his wrong deeds. My spell is working because guess what: My “husband” is back and we are making preparations on how to go to court and withdraw our divorce papers ASAP. This is nothing short of a miracle. Thank you Dr Emu for your powerful spells. Words are not enough. here is his Email: emutemple@gmail.com or call/text him on his WhatsApp +2347012841542

He is also able to cast spell like 1: Lottery 2: Conceive 3: Breakup 4: Divorce 5: Cure for all kinds of diseases and viruses.
JEG VIL LÅ VERDEN VET OM MIGHTY STAVE CASTER DR zooma SOM HJELP MEG TILBAKE TILBAKE MITT MANN TILBAKE HJEM TIL MINE BARN. Jeg var gift med mannen min WILLIAM SCOTCH i syv år, og vi levde lykkelig sammen til en bestemt dag han bare våknet fra søvn for å fortelle meg at han ikke elsker meg noe mer. FØRST FORSIKTE JEG AT DET VAR EN SPØK, MEN MED TIDEN JEG BLITTE Å SE AT HAN ALLEREDE HAR TO BARN SAMMEN, OG JEG VAR ALLTID SVANGELIG FOR MIN TREDJE BARN. SÅ EN DAG KOM NÅR DETTE BARE ORANGERTE VESKENE Sine og sa at han forlot huset for godt og ikke lenger var interessert i forholdet. Jeg fant ut at han var forelsket i en annen jente og de begge reiste ut av staten. SOM JEG LES GJENNOM INTERNETTET OM SKILTE, LES JEG OM DENNE STORE STAVKASTER DR zooma SÅ JEG KONTAKTET HAN FOR HJELP. HAN FORTALTE MEG IKKE Å BEGYNNE SOM AT BARE 48 TIMER, AT MITT MANN SKULLE KOMME TILBAKE. Jeg trodde ALDRI på ham før den følgende dagen da mannen min kom til huset og ba om tilgivelse. NÅ ER VI GLADE SAMMEN MED VORES BARN OG DEN ONDE KVINNEN SOM GJØR PROBLEMET I Ekteskapet mitt, ble sendt vekk av mannen min. DU KAN KONTAKTE DR zooma i dag for å lagre ekteskapet eller forholdet ditt til ham på ham (zoomatemplegoddess@gmail.com) eller nå ham på whatsAp på +19737553810 HAN ER DEN BESTE STAVFALLET OG LØSNINGEN FOR ALLE PROBLEMER OG PREDIKAMENTER HAN KAN ALT FØLGENDE PROBLEMET
1. SKILTSTAV
2. HERPES CURE
3. KREFTKUR
4. GRAVIDITETSTAV
5. DIABETES CURE
6. MARRIGE STAV
OG MANGE FLERE

Populære innlegg fra denne bloggen

En liten dame setter store spor

I Mali er det 800 000 slaver

ENDELIG tilbake i Mali !