Bibelen blir levende

Kan gamle historier bli nye? Kan Bibelens fortellinger ha noe å lære meg om mitt liv? Om hvem jeg er? Jeg har lest bibelen historien hele livet, men plutselig har de fått nytt liv.   

Kollega Karen og Adama deler ivrig av det de har opplevd. 

I forrige uke var jeg på kurs på Normisjons bibelskole her i Mali. Vi hadde fått med oss en dyktig dame fra Burkina Faso, Awa. Hun skulle lære oss å fortelle bibelhistorier. Nå er jo jeg ganske god på å fortelle. Jeg har tross alt et mellomfag i drama (og de som er under 40 vet vel ikke lenger hva et mellomfag er engang...) Men jeg ble tatt med på en reise i en fart og i en dybde som overrumplet meg.

I løpet av fem intense dager lærte vi over 12 bibelhistorier. Og de skulle læres ordrett! Vi lærte noen ved å høre dem fortalt først, noen av å høre andre lese og noen ved å lese selv. Det geniale er at da kunne til og med analfabeter lære seg å fortelle bibelhistorier. Og så stilte vi spørsmål til teksten!! Da Awa fortalte historien om Jesus som helbreder en spedalsk ble det et kjempeengasjement. Det er første gang jeg har opplevd at det er så bråkete under en preken at det er vanskelig å komme videre. For hva skjedde egentlig da Jesus berørte den spedalske? Ble han uren eller ble han ikke? Overholdt han Moseloven eller gjorde han ikke? Jeg tror noen spørsmål kunne skapt engasjement i Norge også, men kanskje ikke akkurat de. Men for personer med muslimsk bakgrunn er loven veldig viktig, og det nesten blasfemi å si at en profet har gjort noe galt. Og bare å tenke at Jesus kunne ha forbrutt seg mot loven er helt uhørt. Men hva betyr det da det Jesus gjør?

Asa og Karim forteller bibelhistorier for hverandre.


Og i pausene fortsatte diskusjonen. 

Den siste dagen ble vi satt i to rekker og fikk 5 minutt på oss til å fortelle en historie til den som satt ovenfor oss. Så kom ordren: "Alle flytter et hakk til høyre! Hils på din nye nabo og begynn å fortell igjen!" Etter tre runder kom en ny ordre: "Nå har dere 1 time. Alle går ut og fortelle til noen de møter på veien!" Det kom så brått på at ingen kom på å protestere. Litt usikre tuslet de ut av porten og ble borte. Noen havnet opp i kjøkkenhagene over veien, noen gikk på sykehuset, noen gikk til naboer og noen oppsøkte fylkesadministrasjonen.


Intens speed-fortelling

En time senere begynte folk å komme tilbake. Gideon var med i en av de første gruppene som kom tilbake. "Å, hvor herlig det er å gå med et godt budskap!" ropte han mens de ennå var langt oppe i veien. Det samme gjentok seg for hver gruppe som kom tilbake. De hadde fått møtt så mange, fått delt så mange historier, fått så mange gode samtaler. Noen hadde fått med seg gaver fra de som de hadde møtt. Folk var glade og takknemlige for å få besøk og ville gjerne gi noe tilbake.

En ivrig gjeng kommer tilbake.

Over 80 personer fikk den formiddagen hørt en historie om Gud og hatt en samtale rundt hva det kan bety for oss i dag. Det er bra. Det som er enda bedre er at alle som var med fikk oppleve at det å fortelle en historie kan være mye enklere enn å preke for folk, eller undervise dem. Alle liker en god historie. Og de aller fleste synes det er spennende å bli tatt med inn i samtaler og refleksjoner rundt det som kan være utfordrende med å være menneske.

En av lederne skriver ned rapport fra deltakerne etter hvert som de kommer tilbake. 


Nå er det snart gått en uke siden vi kom hjem. Jeg har allerede fått fortalt litt. Jeg har hørt rykter om flere som har begynt å fortelle til familie og i nye grupper. Jeg håper at kirken vår kan bli en kirke der vi går ut og fortelle om Gud, og får folk til å reflektere rundt hvem han er og hva han kan være i mitt liv. 

Kommentarer

A GREAT SPELL CASTER (DR. EMU) THAT HELP ME BRING BACK MY EX GIRLFRIEND.
Am so happy to testify about a great spell caster that helped me when all hope was lost for me to unite with my ex-girlfriend that I love so much. I had a girlfriend that love me so much but something terrible happen to our relationship one afternoon when her friend that was always trying to get to me was trying to force me to make love to her just because she was been jealous of her friend that i was dating and on the scene my girlfriend just walk in and she thought we had something special doing together, i tried to explain things to her that her friend always do this whenever she is not with me and i always refuse her but i never told her because i did not want the both of them to be enemies to each other but she never believed me. She broke up with me and I tried times without numbers to make her believe me but she never believed me until one day i heard about the DR. EMU and I emailed him and he replied to me so kindly and helped me get back my lovely relationship that was already gone for two months.
Email him at: Emutemple@gmail.com
Website: http://emutemple.website2.me/
Call or Whats-app him: +2347012841542
My ex-husband and I had always managed to stay friendly after our divorce in February 2017. But I always wanted to get back together with him, All it took was a visit to this spell casters website last December, because my dream was to start a new year with my husband, and live happily with him.. This spell caster requested a specific love spell for me and my husband, and I accepted it. And this powerful spell caster began to work his magic. And 48 hours after this spell caster worked for me, my husband called me back for us to be together again, and he was remorseful for all his wrong deeds. My spell is working because guess what: My “husband” is back and we are making preparations on how to go to court and withdraw our divorce papers ASAP. This is nothing short of a miracle. Thank you Dr Emu for your powerful spells. Words are not enough. here is his Email: emutemple@gmail.com or call/text him on his WhatsApp +2347012841542

He is also able to cast spell like 1: Lottery 2: Conceive 3: Breakup 4: Divorce 5: Cure for all kinds of diseases and viruses.

Populære innlegg fra denne bloggen

En liten dame setter store spor

I Mali er det 800 000 slaver

ENDELIG tilbake i Mali !