Samarbeid over grenser

Tidlig en onsdag morgen er jeg på vei sørover fra Bamako sammen med to misjonærkolleger fra Normisjon, Gimmi Olsen og Karina Lassen. Vi er på vei til en landsby ca 10 mil fra Bamako. Der driver Misjonssambandet arbeid og vi har hørt rykter om at de akkurat nå har en barneleir på gang. Jeg har jo vært i Bamako en stund, men Karina og Gimmi landet i Mali tidlig på tirsdag morgen. Allikevel kastet seg rundt og ble med på utflukt. 

Turen gikk sørover gjennom område med fjell og åser. Nå i regntiden i kledelig grønt. 

Bergfrid Almelid, som er misjonær for Misjonssambandet i landsbyen, hadde invitert et team til å komme og ha opplegg for barna i landsbyen nå før skolene starter opp igjen i oktober. Teamet besod av maliske kristne knyttet til CEF (Child Evangelism Fellowship), en organisasjon som jobber med evangelisering for barn. CEF er en internasjonal organisasjon. I Mali har de tre ansatte. Resten av arbeidet drives av frivillige. Til denne leiren kom det et team på fem personer fra Bamako. I tre dager skulle de evangelisere for barna i landsbyen gjennom samlinger med leker og undervisning. De var spente før samlingen begynte mandag morgen. Det er ingen kristne i denne landsbyen. Kom det til å komme noen barn i det hele tatt?   

Onsdag morgen, da vi kom fram til skoleplassen der samlingene skulle være, var ca 200 barn samlet. De hadde begynt dagen med memorering av bibelvers og hadde en liten pause før bibelundervisningen begynte. Gruppen var delt i to klasser, en fra 1.-4. klasse og en fra 4. klasse og oppover. I én time holdt teamet barna i ånde med bibelundervisning. Som pedagog blir jeg imponert over noen som kan gå inn i en fremmed gruppe av over hundre barn og få dem til å høre etter i over en time uten å rope og uten å ty til slag og trusler, som de så ofte gjør her i Mali. Teamet som underviste var rett og slett utrolig flinke. 

Konsentrerte unger får med seg historien  om hvordan Gud bestemte seg for å sende Jesus til verden. 

For å bryte opp undervisningen var det også tid til litt sang og bevegelse. 

Noen barn var redde for å gå inn. Kanskje ville foreldrene mislike at de ble sett i en kristen setting?
Men det ser så gøy ut. 

Dette var en "bo hjemme leir" så etter undervisningen ble alle barna sendt hjem for å spise. Etter middag var det ny samling med leker og fargelegging av bilder som passet til undervisningen.  Vi voksne ble invitert til middag hos Bergfrid. Det var en god anledning til også å hilse på den nyeste familien til Misjonssambandet i Mali. Anita og Svein Erik Zimsen (med to barn) har vært et år på Elfenbenskysten, men kom til Mali for tre uker siden. Det ser ut som om de har kommet seg godt tilrette i sitt nye hus.

Karina og Gimmi på tunet til Anita og Sveinn Erik Zimsen. 
I pausen etter middagen var det også tid til å drikke te og prate sammen. Tre nordmenn, en islending, to færøyinger, en bobo, en dogon og en minyanka og to bambaraer. Tre fra Sambandet, tre fra Normisjon, tre baptister og to pinsevenner. Vi har ulik bakgrunn og kommer fra ulike tradisjoner, men har det felles at vi tror barn kan være nøkkelen til å forandre en kirke og et samfunn.

Karina Lassen er ansvarlig for Normisjons barne- og ungdomsarbeid i Mali.
Hun benyttet anledningen til å drøfte ideer om framtidige leirer og seminarer med Mama Josias Sako, leder for CEF i Mali. Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En liten dame setter store spor

I Mali er det 800 000 slaver

ENDELIG tilbake i Mali !