En ny kirke vokser frem

I Mali er 90 % av befolkningen muslimer. Selv om myndighetene som oftest praktiserer trosfrihet, så kan for eksempel sånne ting som tomtekjøp være vanskelig for kirker og kristne. De får ofte tildelt tomter som har vært søppelfyllinger, hvor det bor onde ånder, eller som en av EELMs (samarbeidskirken vår i Mali) menigheten i Bamako, hvor det meste av tomta er et stort hull. Hvordan bygger du kirke da? 

En av de trofaste i menigheten er murer. Han hadde ikke noe tro på at det var mulig å bygge kirke på tomta. 

I 2009 startet en av EELMs menigheter i Bamako en «avlegger» i en ny bydel. De første årene hadde de gudstjeneste på tunet til en evangelist, men i 2012 fikk de kjøpt en tomt. Ganske raskt fikk de satt opp et kirkebygg. Et lite hus plassert helt på kanten av en skrent og med nesten ikke noe tomt foran seg.

Ganske raskt ble kirken for liten. I høst har folk måttet sitte utenfor under gudstjenesten. De hadde planer om å bygge nytt og større, men ble skremt av kostnadene. Siden kirken deres er bygd på det eneste flate området på tomten, måtte det ganske mye masse til før de i det hele tatt startet på bygget. 

Kirkebygget, med høyttalere på veggen slik at også de som sitter ute skal få med seg alt. 


I oktober i fjor satte menigheten seg som mål å be for et nytt kirkebygg og å begynne å bygge. Jeg hørte rykter om dugnader og ungdommer som bar stein og grus, men jeg var spent på hvor de hadde tenkt å bygge og om de ville få det til. Det har de! Med en grunnmur som er mange ganger så høy og solid som er vanlig i Mali. 

Det nye kirkebygget med god plass til menighetsvekst. 

Hver lørdag har ungdommene vært med og båret sand og stein, kvinnene og jentene har kommet med baljer med vann. Til og med ungene har vært med og hjulpet til. Pengene har stort sett kommet fra MFLM, som er en kamerunsk luthersk misjonsorganisasjon. Nå har de har fått en stor kirke som bare venter på å fylles (og på å få tak).


Det har gått med ganske mange flere murstein enn det som er vanlig for et malisk bygg. 

Kvinnekoret i menigheten. Det er ikke plass for dem framme, så de fremfører sin korsang i fra benkeraden. 


Nattverd. Det er lettere at to går rundt enn at alle prøver å komme seg fram og tilbake. 

En av de eldre kvinnene i menigheten takker Gud for nytt kirkebygg med en sang! 

Kommentarer

Bonjour comment allez-vous?

Mon nom est Emilio, je suis un garçon espagnol et je vis dans une ville proche de Madrid. Je suis une personne très intéressé de connaître des choses aussi différentes que la culture, le mode de vie des habitants de notre planète, la faune, la flore et les paysages de tous les pays du monde etc., en résumé, je suis un personne qui aime les voyages, l'apprentissage et le respect de la diversité des gens de partout dans le monde.

J'aimerais voyager et rencontrer en personne tous les aspects mentionnés ci-dessus, mais malheureusement, cela coûte très cher et mon pouvoir d'achat est assez faible, alors j'ai imaginé un moyen de voyager avec l'imagination dans tous les coins de notre planète. Il y a quelques ans j'ai commencé une collection de lettres envoyées à mon adresse. Mon objectif était d'avoir au moins 1 lettre de chaque pays du monde. Cet objectif modeste est possible d'obtenir dans la plupart des pays, mais malheureusement il est impossible à réaliser dans d'autres territoires par des plusieurs raisons, soit parce qu'ils sont des pays en guerre, soit parce qu'ils sont des pays avec a extrême pauvreté, soit parce que pour n’importe pas quelle raison, la système postal ne fonctionne pas correctement.
Pour tout cela, je voudrais vous demander une petite faveur:
Pourriez-vous avoir l'amabilité de m'envoyer une lettre par courrier traditionnel du Tchad. Je comprends parfaitement que vous pensez que votre e-mail n'est pas le lieu approprié pour demander cela, et même, très probablement, vous ignorerez ma lettre, mais je voudrais appeler votre attention sur la difficulté de recevoir une lettre de ce pays, et aussi je ne connais personne, ni où écrire en Tchad afin de compléter ma collection. Une lettre pour moi, c'est comme un petit souvenir, comme si j'ai visité ce pays avec mon imagination et en même temps, l'arrivée des lettres provenant d'un pays est un signe de paix et de normalité et en même temps, une façon originale de promouvoir un pays dans le monde. Mon adresse postale est la suivante:

Emilio Fernandez Esteban
Calle Valencia, 39
28903 Getafe (Madrid)
Espagne
Si vous voulez, vous pouvez visiter mon blog :

www.cartasenmibuzon.blogspot.com

Là, vous pouvez voir toutes les lettres que j’ai reçu de presque tous les pays du monde.

Enfin, je vous remercie profondément l'attention dédiée à cette lettre, et si vous pouvez m'aider ou non, je vous envoie mes meilleurs vœux de paix, de santé et de bonheur pour vous, votre famille et tous vos êtres aimés.

Cordialement

Emilio Fernandez

Populære innlegg fra denne bloggen

En liten dame setter store spor

I Mali er det 800 000 slaver

ENDELIG tilbake i Mali !