Bibelen gir fiskelykke

Det er nyttig og godt å lese bibelen og meditere over bibelvers. Men kan det gi fiskelykke?  I det siste har jeg hørt flere fortelling som alle handler om bibelverset hvor Jesus sier at :"Jeg er veien, Sannheten og Livet." En av dem handlet om hvordan bibelverset hjalp til med å fange fisk. 

Adama og kona med årets storfisk! 

Adama er en ivrig forkynner og en god lærer. Som barn og ungdom jobbet han som gjeter. Det var mens han var gjeter at han fikk tak i bibeldeler og begynte å lese. Siden han brukte mye tid ute i villmarka sammen med dyrene, hadde han mye tid til å tenke over det han lest. Han opplevde at Guds ord virket i ham og gjorde ham urolig. Etter en stund oppsøkte han kristne og fikk gode samtaler rundt det han hadde lest. Etterhvert tok han valget og ble kristen. Som kristen leder har han beholdt vanen med å gå til øde steder for å tenke over Guds ord.

For en stund siden holdt han på med å forberede en undervisning. Han hadde trukket seg tilbake til en plass ved elva. Hadde med seg teutstyr og fiskestang, alt han trengte for en dag i fred og ro sammen med Gud. Teksten han skulle undervise om var Johannes 14,6 hvor Jesus sier: "Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Far uten gjennom meg."

Mens han stod og kastet, tenkte han på teksten. Denne dagen fikk han ikke noe napp. Da kom han på et annet bibelvers fra 5. Mosebok: "Disse budene som jeg gir deg i dag, er verken ufattelige eller langt borte. De er ikke i himmelen, så du må si: «Hvem vil fare opp til himmelen for oss og hente dem ned, så vi kan få høre dem og leve etter dem?» De er heller ikke på den andre siden av havet, så du må si: «Hvem vil dra over havet for oss og hente dem, så vi kan høre dem og leve etter dem?» Nei, ordet er deg helt nær, i din munn og i ditt hjerte, så du kan leve etter det."

Hm, Ordet er deg nær, så du kan leve etter det. Du trenger ikke å lete langt unna. Jesus har kommet og både vist oss hvem Gud er og hvordan vi kan komme dit. Kanskje bibelverset også kunne ha en praktisk betydning? Nå hadde han stått i lange tider og kastet snøret langt ut i elva. Det han søkte langt borte, kanskje det var nærmere ham enn han trodde? Adama valgte å prøve og slapp snøret rett ned i en kulp der han stod. Da fikk han fisk! Det var en kjempefisk og det tok ham 20 minutter før han fikk den opp på land. Den fikk ikke engang plass i veska, selv om han prøvde å stappe den nedi, så stakk halen ut. Adama skulle til å kaste en gang til, men fant ut at det ville være å være grådig. Nå hadde Gud gitt ham det han trengte - og vel så det. Han pakket sammen og reiste hjem. Hos en kjøpmann i landsbyen fikk han veid fisken. Den veide 18 kilo. Det ble nok til å dele med to pastorkolleger, og enda kunne de invitere alle naboene på fest.

Adama med fiskefangsten.

Adama hadde også fått med seg en sterk bibelopplevelse. Det vi trenger er ofte nærmere oss enn vi tror. Gud har kontroll og vet hva vi trenger og han har omsorg for oss.

PS! For jakt- og fiskeinteresserte lesere beklager jeg den noen upresise bruken av fiskeuttrykk. Jeg har veldig lite ordforråd akkurat på det området.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En liten dame setter store spor

I Mali er det 800 000 slaver

ENDELIG tilbake i Mali !