Endelig radio!

Det har lenge vært en drøm for Nomisjon i Mali, å ha et eget radioarbeid med radiostudio. Og endelig like før jul var det vi trengte av utstyr på plass. Alt som gjenstod nå var å kunne sette det sammen og å lære å bruke det. Nå har Espen Halvorsen vært på tre ukers tur fra Norge og nå er vi igang! 

En teknikker fra Bamako hjalp oss å sette utstyret sammen. Og så var det klart for Espen og Adama. Adama, som lenge har hatt et hjerte for radiosendinger på fulani og som også kom opp med drømmen om et radiostudio. Eller egentlig ville han ha en egen radiostasjon, men jeg tror det blir bra med et studio. 

I tre uker har de snakket, tatt opp, klippet og satt sammen. Elevene og lærerne på bibelskolen fikk innføring i radioarbeid. Ungdomskoret i kirken ble kalt inn og de fikk spilt inn flere sanger. Det ble holdt kurs for de som preker på radioen. Noe av målet var å få dem til å tenke gjennom hvem de snakker til når de spiller inn en preken som går ut til de fleste landsbyene i område. Det er ikke sikkert man kan ha den samme prekenen i kirken og når man snakker til en gruppe der de aller fleste er muslimer. 


Espen Halvorsen sjekker utstyret

Det er utrolig mye knapper og spaker å holde styr på. Her trengs det øvelse for å finne fram. 


Ungdommene i kirken kom for å spille inn flere kristne sanger. 

Det trengs øvelse for å lese en tekst med god "radiostemme". 

Etter nesten tre uker innelåst i et studio fortsatte undervisningen i en landsby på vei ned mot Bamako. Her har flere av de kristne sendinger på radioen hver lørdag ettermiddag. Under et tre gikk diskusjonen livlig. Alle skulle forberede tekster og lese dem opp. Undervisningen fokuserte på at for å snakke bra på radio, så må man vite hva man skal si og hvordan man har tenkt å si det.  
En representant for lokalradioen var også med på kurset. Etter gjennomgangen av en av prekenene ble han stille en stund, før han sa: "Når du sier det sånn, får du muslimer til å høre etter." 


Undervisningslokale med god luftning. 

Alle kursdeltakerne skulle forberede en radioandakt.

I dag sender Normisjon på 12 radiostasjoner på fulani. 7 radiostasjoner sender kristne programmer på kassonké. Med det dekker vi omkring 60% av kassonkeområdet. Målet er at vi innen få år skal dekke hele kassonkeområdet, slik at alle kassonkeer har mulighet til å høre en kristen sending når de skruer på sin lokalradio. På malinke har vi mulighet for å være direkte på en lokalradiostasjon hver lørdag. Radioen dekker et stort område.

Med dette nye studioet har vi mulighet til å nå lenger med bedre programmer. Adama er helt utslitt etter tre ukers intens jobbing, men samtidig er han full av nye ideer og planer for hvordan vi kan nå enda lenger og bli enda bedre. Jeg kjenner at dette er en tur jeg har lyst til å være med på!Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

En liten dame setter store spor

I Mali er det 800 000 slaver

ENDELIG tilbake i Mali !